<<  Abril 2014  >>
 Lu  Ma  Mé  Xo  Ve  Sá  Do 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Formación para hostalaría

Consolidación empresarial para hostalaría

Formación sectorial - Formación para hostalaría

 

 

Dirixido a: 
Autónomos da hostalaría.
 

Obxectivos:
Mellorar os coñecementos e aptitudes en xestión empresarial.
 

Contidos:
1. O plano de mellora.
2. Diagnose de situación da empresa.
3. A empresa: Fin e Misión.
4. Contexto Sectorial.
5. Análise DAFO.
6. Estrutura da actividade.
7. Análise Competitivo: - Competidores; - Produtos substitutivos; - Clientes; - Provedores.
8. Marketing Mix: - Produto; - Prezo; - Distribución; - Promoción.
9. Recursos Humanos; - Perfil Profesional; - Estrutura Organizativa; - Servizos Exteriores; - Normativa.
10. Análise económico: - O Plano de Investimentos; - Primeira aproximación ás Fontes de Financiamento; - As Previsións de Vendas; - As Previsións de Custos; - A Conta de Resultados; - O Punto de Equilibrio; - A Viabilidade Económica do Proxecto de Empresa.
11. Análise financeiro: - O equilibrio financeiro na empresa: O Balance de Situación; - A política de circulante; A estrutura financeira; - A Solvencia Financeira a Curto Prazo: A Tesourería; - Fontes de financiamento; - A rendibilidade da empresa.
12. A calidade hostaleira.
 

Duración: 20 horas

 

 

Como exportar servizos

Formación sectorial - Formación para hostalaría

 

 

Dirixido a: 
Autónomos, empresarios e traballadores da hostalaría.

 

Obxectivos:  
Poñer de manifesto que os servizos tamén son susceptibles de ser exportados. Identificar aquelas peculiaridades que diferencian a exportación de servizos da exportación de mercadorías. Analizar as distintas modalidades de exportación de servizos.

 

Contidos:
1.  Os servizos: tipos de servizos.
2.  Comercio internacional de servizos.  - Exportación de servizos vs Exportación de mercadorías.
3.  Como exportar servizos.  - Capacidades da empresa; Know – how; Catro formas de exportar servizos; Propiedade intelectual; Estratexias de marketing; Como identificar oportunidades de negocio; Investigación de mercados. Plan de marketing; -Ferramentas tecnolóxicas; Internet; Colaboración on line; E-Business; Outras ferramentas para o comercio.
4. Os servizos nos acordos internacionais.

 

Duración: 2 horas

 

 

Boas prácticas ambientais na hostalaría

Formación sectorial - Formación para hostalaría

 

 

Dirixido a: 
Autónomos, empresarios e traballadores da hostalaría.

 

Obxectivos:  
Promover o coñecemento e a práctica de medidas medioambientais. Mellorar a sostibilidade ambiental da empresa hostaleira. Compatibilizar o desenvolvemento económico e o respecto medioambiente da actividade hostaleira.

 

Contidos:
1. Introdución: - Medioambiente;  - Sostibilidade;  - A pegada ecolóxica;  - O cambio climático.
2. Recursos materiais utilizados na hostalaría.
3. Residuos que se xeran na hostalaría.
4. Principais aspectos ambientais no sector hostaleiro.
5. A xestión enerxética.
6. Boas prácticas.
7. Símbolos, webs de interese e lexislación.

 

Duración: 2 horas

 

 

Páxina 1 de 6

Manuais do Autonómo

Información práctica para autónomos

Axudas e subvencións

Convocatorias de axudas e subvencións

Teléfono do autónomo

Teléfono do autónomoTeléfono de información
902 300 903

Mapa de asesoramento

 Directorio de entidades de asesoramento e apoio